Laat dat nou net zijn waar PA Online goed in is; recruitment van zeer ervaren veelal meertalige Personal Assistants.

 

Als voormalig international Personal Assistant ken ik het PA-vak ‘inside & out’. Ik herken daarom ook de kwaliteit in mijn PAppenheimers.

De PA met secretaressebloed zorgt dat haar CEO ‘shinet’. Zij, of hij, staat als het ware achter de coulissen, om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Hoeveel zaken het ook tegelijk zijn die geregeld of gemonitord moeten worden, de PA doet het gewoon!

Nou ja, gewoon?!

Dat is tweeledig. De PA vindt het inderdaad gewoon. Vraag aan het eind van vandaag maar eens wat hij of zij allemaal gedaan heeft. Wedden dat er een antwoord komt van: “Nou ja, afspraken gemaakt en gewijzigd, mail bijgehouden, reizen geboekt en telefoontjes gepleegd.” Zou je die persoon vandaag gevolgd hebben met een camera, komt er een heel ander beeld naar voren!

Ja, die afspraken, de mail, de reizen en die telefoontjes dat klopt allemaal wel. Maar er gebeurt nog zoveel meer op een dag. Zó veel dat men het zelf niet eens doorheeft!

Wat te denken van die ad hoc afspraak waarbij vluchten moeten worden geboekt van A naar B, van B naar C, van C naar D en terug van D naar A en waarvoor verschillende visa binnen no-time moeten worden aangevraagd en verkregen! En daarbij nog de transfers, hotels, meeting rooms, verschillende diners met uit te nodigen relaties etc..

DE PA vindt dat heel gewoon. Leuk juist, want die puzzel, daar houdt de PA van.

In de tussentijd regelt de PA veel privézaken, verzorgt ‘housing’ voor expats en alle regelingen erom heen, al dan niet in samenwerking met HR. Organiseert en monitort het verloop van teamuitjes, grote conferenties, de locatie, zalen, meeting rooms, uitnodigingen, sprekers en is vaak gastvrouw.

Tussendoor wordt een vergadering genotuleerd dan wel uitgewerkt, de CEO herinnerd aan de volgende vergadering waarvoor de betreffende stukken al zijn klaargezet. En nog zoveel meer.

Best wel druk in je eentje….

 

Dus: Behind every great CEO is a great PA !

Op zoek naar een goede ervaren PA, EA of Office Manager voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op. Ik vertel je graag meer en assisteer je graag!

Assisteren, faciliteren, organiseren, prioriteren, signaleren, analyseren, anticiperen en reageren.

Kosten?

Er wordt nogal eens bezuinigd op een goede Personal Assistant, of simpel gezegd op een zeer ervaren PA. De Directeur, CEO etc. moet dan zelf zoveel mogelijk zijn agenda bijhouden, zijn meetings organiseren, alle mails en correspondentie bijhouden, dus ook de minder belangrijke, etc..

Dit kost ontzettend veel tijd en zorgt er veelal voor dat hij (zij) minder tijd heeft voor hetgeen hij (zij) echt is aangesteld.

Kortom, wat is nu wijzer? En wat is goedkoper?

Behind every great CEO…