Zorg voor een WOW factor

Zorg voor een WOW factor

PA Online's Office Manager, the allround support in your office

WOW of deal-breaker?

Terug naar de cv’s

 

Solliciteren is een lastige bezigheid. Je doet je best je cv zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Je spendeert er veel tijd aan. En het effect is niet altijd het gewenste effect.

Waar komt dat nou door? Is dat vanwege je leeftijd? Die mogelijkheid kan er natuurlijk wel zijn, maar daar geloof ik niet in. Een organisatie wil een balans hebben tussen ‘jongeren en ouderen’, oftewel, tussen medewerkers met heel veel ervaring en zij die dit nog moeten verkrijgen. Dit door de samenwerking met de ervaren medewerkers. Het mooie is namelijk dat beide partijen zeer waardevolle input leveren aan de organisatie. De één dus door ervaring, de ander door social media en nieuwe (digitale) technieken.

Dus nee, ik geloof niet in discriminatie vanwege leeftijd. Ik geloof wel in er verzorgd en representatief uitzien, ongeacht je leeftijd. En sorry, ook dat kan een trigger of een deal-breaker zijn.

Zoals ik wel vaker heb gemeld, moet je cv een ‘trigger’ bevatten. Een trigger? Ja zeker. Dit kan een mooie professionele (!) foto zijn en zelfs de opmaak van je cv.

Echter, het komt hoe dan ook neer op de inhoud van je cv. En heel eerlijk gezegd verbaast het mij elke keer weer dat de standaard werkzaamheden voornamelijk in een cv worden gemeld, en niet ook daarbij de krenten uit de pap. Waarom? Vertel mij waarom, alsjeblieft. Je wilt die speciale baan met juist die krenten uit de pap, maar vermeldt alleen de standaard werkzaamheden in je cv. Net als vele mede-sollicitanten.

Ja, ik weet dat dit een harde boodschap is. Maar ik wil je ogen graag openen. In deze lastige tijd wil je een baan, net al zo vele anderen. Desalniettemin ‘doesn’t your cv stand out in the crowd’.

OK, ik zeg het anders

Ga even in de schoenen an de organisatie staan 

Stel je voor dat jij de recruiter bent en jij ontvangt bijvoorbeeld 10 cv’s van zeer ervaren kandidaten op een job advertentie voor een PA bijvoorbeeld met alleen vermelding:

  • complex agendabeheer
  • beheeremailbox
  • afspraken maken
  • regelen meetings en businesstrips
  • correspondentie
  • office management.

Wat denk jij dan? Precies!

Vermeld zaken waar je trots op bent. Wat je geregeld hebt waarvan gedacht werd dat het nooit mogelijk was. Geef voorbeelden. Wat was er zo speciaal en moeilijk aan de reis(planning)? Welke office management taken betreft of betrof het? Bestellen van kantoorbenodigdheden of ook echt prijzen onderhandelen met de verhuurder, lease company etc.? DAT wil men zien. Jij wilt een goed betaalde baan. Dan moet je ook aantonen dat jij dat waard bent. Zorg voor WOW-voorbeelden en voor een trigger. Gebruik die voorbeelden en trigger!

In de cv’s die PA Online stuurt naar haar opdrachtgevers staan ook de zgn. krenten in de pap vermeld. Die werkzaamheden waardoor die en die kandidaat met het hoofdje boven het maaiveld uitsteekt.

Het is heel simpel, een organisatie wil de beste. Zou jij ook willen. Ga daarom even in de schoenen van de naar personeel zoekende organisatie staan en laat zien dat jij de beste bent!

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA