Wat werkt beter, positiviteit of negativiteit?

Wat werkt?

Ik ben er zeker van dat jullie allemaal ‘positiviteit’ antwoorden. Daar ben ik het absoluut mee eens. Vreemd genoeg heeft Donald Trump (“Every day is Trump day”) gewonnen met zijn negatieve uitlatingen. Ja daar zit inderdaad een verhaal aan, het aantal kiesmannen, maar toch.

In de huidige politieke campagnes is de negativiteit onderling niet van de lucht. Een ieder wordt verweten het één wel gedaan te hebben met –in de ogen van de spreker- negatief effect, terwijl de ander wordt verweten niets gedaan te hebben.
Oftewel, het is nooit goed. 
Voorbeeld van het oude gezegde dat Nederlanders altijd wat te klagen moeten hebben?

Self fulfilling prophecy

Jammer, want zoals wij, denk ik, allen van mening zijn horen en lezen wij liever positief wat aangepakt gaat worden, en ongetwijfeld gezamenlijk. Gewoon samenwerken dus. Belangrijk: niet alleen woorden, maar daden.

Ik ben en blijf van mening dat alle negativiteit en doemdenkverhalen tijdens de crisis deze alleen maar verlengd hebben. Self fulfilling prophecy dus. En zeg nou zelf, heeft dat ons geholpen? Nee toch? Verre van…
Nu de economie een stijgende lijn vertoont, is de toon ook weer positiever, hetgeen ook een self fulfilling prophecy betekent. Vooral doorgaan met die positiviteit !

En hoe positief of negatief kijkt PA Online dan zelf tegen zaken aan?

Zoals wij allen weten, heeft de werving & selectie- en uitzend-/detacheringsbranche het heel zwaar gehad tijdens de crisis. Wij dus ook.
Desalniettemin zijn Marieke en ik altijd positief gebleven en hebben doorgezet.

Over positiviteit gesproken…

Hartelijke groet,
Franziska