Wat je niet hoort in de Week van de Werkstress (Blog Annejet de Blécourt)

Week van de werkstress

Wees positief!

Ik las een blog van Annejet Wat je niet hoort in de ‘Week van de Werkstress’ en daar reageer ik graag even op. Heel goed, Annejet!

Ik onderstreep graag wat Annejet stelt:
Waar je vrolijk van wordt moet véél vaker worden genoemd en onderstreept. Helemaal mee eens! Met al die negatieve berichten in het nieuws en dat doemdenken komen we er niet.

Het klinkt als een cliché, maar dat is het absoluut niet: Tel je zegeningen! Ook in deze bizarre en lastige tijd. Schrijf een paar dingen voor jezelf op waar je blij van wordt. Welke mazzel je hebt gehad. Op een briefje, in een schrift of in je agenda.

En als het even tegen zit, dan pak je je briefje, je schrift, je agenda of waar je het in geschreven hebt. Dan maak je het voor jezelf weer even positiever. Dan lukt het je vast om even op een andere manier naar je probleem of issue te kijken.

Zoals een vriendin jaren geleden tegen me zei: “Als één deur dicht gaat, gaat een andere deur open.“
Daar denk ik nog vaak genoeg aan. Als die deur niet dicht was gegaan in mijn laatste baan als international PA, was ik nooit 20 jaar geleden mijn eigen bedrijf begonnen!

Succes allemaal, blijf gezond en positief!

 

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA