Vacaturetekst vraagt te vaak om mismatch

Wij hebben het al vaker gesignaleerd en beschreven; vacatureteksten die ofwel dusdanig standaard zijn dat de juiste medewerk(st)er niet gevonden kán worden ofwel tegenstrijdig met hetzelfde (non)resultaat.

Voorbeeld van zojuist; Senior Secretaresse

Zojuist las ik een vacature van een bekende grote Nederlandse organisatie waarin een Senior Secretaresse gezocht wordt die minimaal drie jaar werkervaring dient te hebben en onderdeel vormt van een team van vijf Secretaresses.

Het spijt ons, maar dan klopt de term van ‘Senior Secretaresse’ niet. Ook het salaris kwam niet overeen met de bovengenoemde functienaam. Hoewel het een ‘net’ salaris betreft, is het niet het salaris van een Senior Secretaresse.

Vacatures herhaaldelijk uitgezet op het net

Het is daarom ook geen verrassing dat dergelijke vacatures – helaas dus- herhaaldelijk opnieuw worden uitgezet. De juiste kandidaat oftewel de perfecte match wordt niet gevonden.

Wat is dat toch jammer! Zulke foutjes kunnen zó gemakkelijk voorkomen worden. Wilt u geen kosten maken om de werving & selectie aan een bureau over te laten? Geen probleem, maar dit kost u ook! En heel eerlijk gezegd, nog meer dan een werving & selectiebureau u kost.

De kosten zijn alleen niet toonbaar op de balans. Maar het kost u meer dan u zich
realiseert.

Wilt u wel snel en goed uw nieuwe Personal Assistant of Office Manager gevonden en aan het werk hebben, conform uw daadwerkelijke wensen?

PA Online assisteert u graag! Onze Consultants zijn voormalige internationale Personal Assistants. Wij kennen het secretariële vak daarom ‘inside and out’.

Wij nemen uw wensen en eisen met u door teneinde tot de juiste match te komen. Snel, goed en tegen meer dan redelijke kosten. Graag tot binnenkort!