There is no 'i' in team

PA's van PA Online

EK Vrouwenvoetbal

team spirit

De afgelopen weken heb ik met veel plezier naar het EK vrouwenvoetbal gekeken. Ik ben zelf eigenlijk helemaal niet ‘van het voetbal’, maar dit vond ik nu ontzettend leuk.

Natuurlijk temeer daar ze kampioen geworden zijn. Dat was helemaal genieten, en… VERDIEND!

Ik heb daar nog even over nagedacht. Net als de echte analisten. Wat is mijns inziens hun geheim? Behalve het ontzettend gemotiveerd zijn en hard werken voor het doel (letterlijk en figuurlijk!), ‘the team spirit’!

Daar kunnen heeeeeeeeel veel mensen nog wat van leren!

Nogmaals, ik weet erg weinig van voetbal af. De regels ken ik nauwelijks. Ik laat me graag verrassen, zeg maar. Echter, wat mij wel bijzonder opviel, was het samenspel tussen de dames. Het daadwerkelijk team zijn in een teamsport!
Hoe vaak zien wij een voetbalploeg spelen met veel individuen. Hier niet.

Nota bene, tijdens de verschillende interviews werd door de verschillende speelsters, na complimenten aan het persoonlijke adres, steevast gemeld dat de speelster in kwestie het niet alleen gedaan heeft, maar het team!
Inderdaad, er is geen ‘I’ in team….

Mooi he?!
De EK-titel pakken en bescheiden blijven! Dit is niet Nederland op z’n smalst, maar op z’n grootst!

Hartelijke groet,

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en voormalig international PA