Stress is voor druktemakers

Via een klant hoorde ik deze uitdrukking.

Ik vind ‘em geweldig!

stress

dingen veranderen

Wie kent het niet? Nou, die betreffende klant blijkbaar, aldus zijn eigen woorden. Ik vind het knap. Temeer daar hij zelf ondernemer is, zeker een interessante ondernemersvisie en -plan heeft, welk plan om zeer grote investeringen vraagt.

Als je ratio versus emotie bekijkt, heeft hij natuurlijk gelijk. Stress is negatieve energie. En toch hebben wij deze soms nodig om zaken op tijd af te krijgen of om ons goed en tevreden te voelen als we de klus, ondanks alles, toch weer geklaard hebben.
En als je dit zó bekijkt, ben ik vroeger als Personal Assistant toch echt wel een ‘druktemaker’ geweest. Ik rende nogal eens letterlijk door de gangen om zaken toch op tijd af te krijgen, of om nog net op tijd als sluitstuk van het team de deadline te halen.

Hoe anders is dat nu. Mijn werk is wezenlijk veranderd. Ik laat het PA-werk graag zo veel mogelijk aan anderen over. Graag zorg ik nu voor bemiddeling van PA’s. Dit vanuit mijn eigen werkervaring en kennis.

En zo ben ik inmiddels min of meer druktemaker-af.

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA