Sta je op een kruispunt?

PA via PA Online

40+ 50+

Food for thought

Vandaag ontving ik een blog doorgestuurd over hoe mensen van 40+ 50+ soms op een kruispunt staan van ‘ga ik door met mijn baan of werk zoals ik gewend ben’ of ‘ga ik iets heel anders doen’?

Dat merk ik soms ook bij onze zeer ervaren PA’s. Dan komen ze op intakegesprek met betrekking tot een PA-functie, maar ergens hoor je de twijfel. Als ik dat merk, ga ik hele andere vragen stellen. De eerste vraag is dan: “Wat wil je echt?”
Op zo’n moment kijkt de PA in kwestie mij met een blik aan van ‘Hoezo? Wat bedoel je?’ Daarop geef ik aan dat ik enige twijfel hoor en zie, waardoor ik het idee krijg dat de PA op een kruispunt staat en zich afvraagt welke richting te kiezen, nu het nog kan.

Meestal volgt dan een zucht van verlichting. En hoewel het gesprek heel anders wordt dan het eerder bedoelde intakegesprek voor een functie als Personal Assistant, gaat de PA in kwestie vaak weer heel tevreden naar huis met positieve gedachten om nu gerichter over de volgende stap na te denken en het juiste besluit te nemen.

Dat vind ik nou mooi! Dat hoort ook bij onze rol van recruiter. Daar word je toch blij van als iemand weer helemaal positief vertrekt ondanks het onverwachte verloop van het gesprek?

Herken je zo’n kruispunt? Food for thought…
Wil je reageren? Dan weet je me te vinden.

P.S.:
Deze blog werd mij doorgestuurd:
https://www.nathaliecoacht.nl/nieuws/je-loopbaan-na-je-50e-vormgeven/

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA