Snel reageren op een vacature?

PA Online PA with laptop and phone

Snel reageren op een vacature?

Reageer direct

Het lijkt zo logisch; als je een vacature ziet waar je interesse in hebt, reageer je direct.
Toch gebeurt dat heel vaak niet. Natuurlijk begrijpen wij dat je er soms even over na wilt denken. Echter, houd er dan wel rekening mee dat de vacature inmiddels al ingevuld kan zijn.

Hoe spoed is spoed?

Voor ons is spoed ‘per direct’. Maar al lijkt dit tegenstrijdig, het blijkt een (bijna) relatief begrip. Hoe dan ook, wij dienen bij spoed binnen een paar uur eventueel een paar dagen te reageren. Als de opdrachtgever daar langer over doet, is dat aan de opdrachtgever. Die heeft daar ongetwijfeld redenen voor.

Natuurlijk maakt dat het soms wat lastig en misschien zelfs wat ‘onevenwichtig’, maar het is nou eenmaal zo. Hoe dan ook: ons advies is om direct te reageren!

Hoe te reageren?

In tegenstelling tot wat het UWV en andere recruiters melden zijn wij van mening dat, bij een lange werkervaring, een c.v. van 1 á 2 pagina’s niet voldoet. Wij, Marieke en ik, van PA Online willen graag weten WAT je gedaan hebt, WAARMEE je ervaring hebt en HOE je die ervaring gebruikt (hebt), en dus niet alleen WAAR.
Vanwege het feit dat het in de mode lijkt te zijn om je c.v. zo kort en beknopt mogelijk te versturen aan recruiters, dus ook aan ons, ontvangen wij nogal eens c.v.’s met alleen jaartallen en waar ‘men’ gewerkt heeft. Dus soms ook zónder functienaam, laat staan verrichte werkzaamheden.

Zonde!

Wij, Marieke en ik, willen graag weten wat je kracht is. Letterlijk, welke aanvulling je de werkgever (opdrachtgever voor ons) aan hem/haar en zijn/haar team aanbiedt en dus waarvoor hij/zij jou je salaris zou willen betalen.
Jij wilt verdienen, maar vergeet niet dat een werkgever aan jou wil, zelfs MOET, verdienen! Bekijk het dus niet alleen vanuit jouw kant omdat je op zoek bent naar werk, maar ga als het ware in de schoenen van een werkgever staan. Bekijk het eens van de andere kant!

En nog even een tip als herhaling op mijn vorige blog:

Wees wijs: als je op zoek bent naar een (andere) baan, vermeld contactgegevens, al is het een speciaal ervoor aangemaakt e-mailadres. Zorg dat je niet alleen vindbaar, maar ook BEREIKBAAR en BENADERBAAR bent!

Ben je niet bereikbaar en/of benaderbaar?

Next…

Zorg dat jij slimmer bent. ;-)

Hartelijke groet,
PA Online B.V. Secretaressepool

 

Franziska