If you think it’s expensive….

if you think

Dit plaatje zien wij elke keer weer verschijnen op LinkedIn. Oftewel, this image goes viral… En dat begrijpen wij ook. Het is namelijk absoluut waar. En dat weten wij met z’n allen.

En toch….

Verbaast het ons dan elke keer weer dat in allerhande vacatureteksten min of meer verwezen wordt naar bovengenoemde tekst? Verwezen? Jawel, maar op de manier van ‘voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten’. En dat kan niet. Een Ferrari koop je ook niet voor de prijs van een Suzuki.

Momenteel is het heel goed mogelijk om te onderhandelen en daar is niets mis mee, mits het voor alle partijen toch een win-win betekent. Maar de basis is wel KWALITEIT !

Vacatureteksten: twee functies ineen?

Sinds de crisis zien wij vrij regelmatig vacatureteksten met twee functies tegelijkertijd in één vacature en dus in de hoop dat in één persoon te vinden. En dan ook letterlijk op zoek naar een Techneut die zeer goed administratief onderlegd is, een Executive Assistant die tevens een daadwerkelijke Project Management Officer is etc..

Helaas, al deze functies zijn niet of nauwelijks aan elkaar te koppelen. Iemand is altijd beter in het één dan in het ander. Het gevolg is dat wij na een paar maanden dezelfde functies weer voorbij zien komen. Maar wel met eenzelfde vacaturetekst!

Dus vragen wij ons af: waarom?

Bezuinigingen en reorganisaties

Natuurlijk begrijpen wij heel goed dat in deze tijd er bezuinigd wordt, zowel door consumenten als door bedrijven. Dat dit helaas reorganisaties en bezuinigingsronden tot gevolg heeft, begrijpen wij ook. Maar is het bovenstaande nou echt goedkoop? Nee toch.

Daar bent u toch veel te duur voor?

Nota bene: in het geval van het bezuinigen op Personal Assistants en Secretaresses wordt nu van allerlei Directeuren en Managers, Architecten etc., u dus, verwacht dat zij een groot deel van het administratieve werk zelf doen. En dan hebben wij het niet alleen over het typen, maar ook over organiseren, prioriteren, signaleren, anticiperen en reageren.

Is dat nou echt Penny wise?

Wilt u wel kwaliteit, en tegen een aantrekkelijk tarief?

Profiteert u dan nog even van onze eindejaarsactie: Een hele goede nu helaas zonder werk zijnde Personal Assistant die u zelf (tijdelijk of vast) in dienst neemt tegen een 10% W&S fee ! Dat noemen wij nou een win-win voor alle partijen!