PA of VA?

PA of VA?

Management Assistente bij PA Online

International PA

Voorkeur voor een PA of VA?

Als voormalig international Personal Assistant heb ik altijd op locatie gewerkt. Vooral in mijn laatste baan waren de locaties vaker Londen en Parijs dan Amsterdam, maar toch. Op locatie was trouwens een nogal rekbaar begrip, want we vlogen ongeveer om de dag naar een andere Europese vestiging, welke volgende bestemming meestal op de dag zelf werd ‘verzonnen’ door de CEO en dus door mij nader uitgestippeld en geregeld.
Zoals wel vaker gemeld was mijn kantoor mijn laptop, mobiel, 2 ordners en een koffer.

Ik heb altijd gedacht dat de opkomst van de Virtual Assistant veel sneller zou gaan. Hoewel er al jaren VA’s werkzaam zijn, wordt de inzet van VA’s nu wat gebruikelijker. Zeker sinds corona en het vaker vanuit huis werken.

En u?
Werkt u liever met een Personal Assistant op locatie of met een Virtual Assistant?

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA