PA ONLINE, PA executive search

Foto Franziska en Marieke, recruitment consultants @ PA Online

PA Online bemiddelt zeer ervaren meertalige

Personal Assistants; PA executive search dus

PA executive search

Echte Personal Assistants

Wij hebben hoog niveau (oftewel échte) Personal Assistants in ons bestand. Natuurlijk bemiddelen wij tevens Office Managers, Executive Assistants en Management Assistenten. Op aanvraag vinden wij natuurlijk ook andere assistants voor u. 

Op dit moment zijn wij hard bezig een aantal van onze zeer ervaren Personal Assistants aan het werk te krijgen. De meesten zijn meertalig.

Een enkele geeft de voorkeur aan een baan voor een Raad van Bestuur waarbij de Nederlandse taal voornamelijk de voertaal is. De betreffende dame heeft tijdens het helaas ziekbed van haar directeur alle werkzaamheden van hem overgenomen. En dus het bedrijf draaiende gehouden! >>

De betreffende PA is niet de enige die haar CEO heeft vervangen. Zo hebben we wel meer in ons bestand. 

Sommigen geven de voorkeur aan vooral de Nederlandse voertaal en anderen werken het liefst in een internationale omgeving om ook hun talen te kunnen gebruiken. Echte netwerkers zijn het.

Zo hebben we PA’s en Office Managers in het bestand die niet alleen de Engelse taal heel goed beheersen, maar ook de Duitse, Franse, Zweedse, Spaanse, etc.. 

Een aantal van hen is ook daadwerkelijk international Personal Assistant. Oftewel, ze reizen mee met de CEO of CFO en regelen en organiseren alles onderweg. En niet te vergeten de familiezaken van de CEO of CFO.

“Ik regel mijn eigen afspraken.”

Tijd is geld

Dat horen wij wel vaker. De zelfredzaamheid is natuurlijk geweldig. Echter, als u zich bezig houdt met het maken van de afspraken en alles wat daarmee verband houdt, bent u dus niet bezig met de business!

Zonde!

Natuurlijk is het salaris van een echte Personal Assistant hoger dan dat van een secretaresse en in de ogen van sommigen hoog.

Dat is niet zo maar…

RvB niveau

Integriteit en betrouwbaarheid

Om een lid van de Raad van Bestuur, een CEO, CFO of andere top bestuurder te ondersteunen, moet je een gedegen secretariële werkervaring hebben en business strategieën en politiek kunnen begrijpen.

En dan hebben we het nog niet eens over het snel kunnen schakelen en ad hoc meetings, reizen, transfers etc. omboeken.  Ook wanneer de betreffende CEO of CFO zich in het buitenland bevindt.

En… ook tijdens avonduren en het weekend.

De inmiddels veel minder gebruikte functietitel ‘Secretaresse’ komt van ‘secret’. Dat wordt nog wel eens vergeten. 

Maar dat is natuurlijk niet voor niets!

PA Online weet uit eigen ervaring dat een PA of Secretaresse  vaak eerder van zakelijke strategieën op de hoogte is dan menige Manager in de organisatie!

Het spreekt daarom vanzelf dat integriteit en betrouwbaarheid key zijn, om niet te zeggen onmisbaar, in een PA !

Zoekt u een echte PA?

Even sparren?

Die Personal Assistant die zoveel zaken van u overneemt zodat u zich met de business kunt bezig houden?

Al die zaken wat zonde van uw tijd is en waar u simpelweg te duur voor bent?

Neem contact met ons op om even te sparren. Zowel Marieke (verantwoordelijk voor de zuidelijke helft van Nederland) als ik denken graag met u mee.

Tenslotte zijn wij zelf international PA’s geweest. Wij weten dus waar we het over hebben.

Graag tot spreeks!
06 27476406; Marieke
020 7005007; Franziska

FAQ

Alvast een aantal van de veel gestelde vragen en antwoorden treft u hieronder aan:

Q: Wat is het niveau van de (interim) PA’s en Directiesecretaresses in jullie bestand?

A: Al onze Secretaresses hebben een brede werkervaring in het secretaressevak, minimaal 7 jaar. Gezien de vraag naar Team-secretaresses hebben wij tevens enkele zeer gemotiveerde Teamsecretaresses in ons bestand.

Q: Wij hebben nú een interim Directiesecretaresse nodig. Hoe snel kunnen jullie leveren?

A: Meestal sturen wij u via e-mail binnen een paar uur één of meer C.V.’s van hele goede kandidaten die snel, accuraat en gemotiveerd de zaken oppakken. Veelal kunnen deze kandidaten dezelfde of de volgende dag al beginnen.

Q: Wij hebben een PA nodig met bijna ‘native English’ in woord en geschrift, die tevens kan vertalen voor onze expat Directeur. Kunnen jullie hierbij helpen?

A: Ja, wij nemen tijdens het intake-gesprek een mondelinge test af, d.w.z. dat wij de kandidaat laten solliciteren in zowel het Nederlands als het Engels wanneer aangegeven wordt dat hij/zij het Engels goed/uitstekend beheerst. Bovendien worden bij een dergelijke aanvraag ‘slechts’ kandidaten voorgesteld die ervaring hebben binnen bedrijven waar Engels de voertaal is dan wel er veel internationale handel gedreven wordt.

Q: Wat is jullie marge bij detachering?

A: Gezien de invoering van de WAB per 1 januari 2020 hebben helaas ook wij onze tarieven moeten verhogen, d.w.z. bij inhuur. De verzekeringspremies etc. binnen de loonheffing zijn onevenredig verhoogd versus het werken in vaste dienst. Onze payroller heeft daarom de omrekenfactor moeten verhogen. Over het algemeen hanteren wij een € 10/uur marge. Gewoon eerlijk en transparant. Bel of mail ons voor meer informatie. 

Q: Hoeveel is jullie bemiddelingsfee bij werving & selectie?

A: Onze bemiddelingsfee is 20% over het bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld.

Q: Als wij eerst een kandidaat bijv. 6 maanden interim via PA Online Secretaressepool aan het werk gehad hebben, hoeveel bedraagt nadien de afkoopsom als wij de kandidaat wensen over te nemen?

A: De bemiddelingsfee wordt dan berekend over de resterende 6 maanden. Opm.: Indien een kandidaat 3 maanden interim bij onze opdrachtgever werkt en nadien aldaar in dienst gaat, op contract voor bepaalde dan wel onbepaalde termijn, geldt een afkoopsom van 9 maanden inclusief vakantiegeld.