Nog steeds ‘PA’ gevraagd voor ‘several Directors’

Nog steeds ‘PA’ gevraagd voor ‘several Directors’

‘PA’ nog steeds een trendy woord (blijkbaar)

Wij hebben er al verschillende blogs aan gewijd. PA is nog steeds een modewoord, een trend van deze tijd. Althans, blijkbaar. Het doet mij altijd denken als trendy woorden als ‘cool’, ‘vet’, ‘top’ etc..

In verschillende vacatureteksten wordt ‘gezocht naar een PA voor several Directors, oftewel verschillende Directeuren. Een Personal Assistant, PA dus, werkt 1:1, vandaar personal.

PA versus EA

Het zou daarom beter zijn om in dergelijke vacatureteksten EA’, oftewel Executive Assistant, te vermelden. Of simpelweg Management Assistant of Assistente. Wat ons ook altijd weer opvalt, is dat er vaak gezocht wordt naar iemand met maximaal 2 of 3 jaar werkervaring binnen het secretariële vak.

Hetgeen wij nu gaan zeggen, zal voor velen misschien teleurstellend zijn, maar…. je kunt nog geen PA zijn als je nog niet op Raad van Bestuur-niveau gewerkt hebt. Dan rijst ons inziens de vraag: wat is er mis met te beginnen als Secretaresse? Het is en blijft een mooi vak!

Van Management Assistant naar Assistant Manager

Door de ontwikkeling van steeds meer en verbeterde software blijft het secretaressevak veranderen. Ons inziens verandert het vak meer en meer van Management Assistant naar Assistant Manager. Wij blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen en veranderen graag mee.

Van PA (Online) naar online PA

Teneinde met de ontwikkelingen mee te groeien, bieden wij sinds enkele dagen de service van online PA’s aan. Virtual Assistants dus. Er zijn drie abonnementen mogelijk. Dat houdt het overzichtelijk.

U weet, net als onze (online) PA’s assisteren wij u graag!