Nog een sollicitatietip

Nog een sollicitatietip

PMO-er via PA Online

Foto op je cv

Eerlijke professionele foto

Als aanvulling op mijn blog “Zorg voor een WOW factor” nog een sollicitatie tip met betrekking tot je cv.

Als je een zeer ervaren kandidaat bent, en dus van een bepaalde leeftijd, zorg voor een goede professionele foto. Een vakantiefoto is geen professionele  foto. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan als PA, is een foto met een shirtje met spaghettibandjes ook geen professionele foto. Gebruik een foto die recht doet aan jou en je huidige leeftijd. En bedenk dat de mooiste en beste foto’s toch echt worden gemaakt door een fotograaf. 

Wees niet bang om jezelf te tonen als je 50 bent. Zorg dat je er verzorgd en professioneel uitziet. Dan is die leeftijd minder belangrijk. Bovendien laat je eerlijk zien wie je bent.

Het komt nogal eens voor dat iemand een foto op het cv plaatst van vele jaren geleden. In beginsel lijkt het misschien of je daarmee je kansen vergroot, maar mijns inziens vergooi je je kansen daarmee. Je doet je dan namelijk anders voor dan je nu bent. Een mogelijke werkgever kan en zal zich afvragen wat je nog meer “verbergt”. 

Kortom, plaats jouw eerlijke (qua leeftijd), professionele foto met verzorgde uitstraling op je cv.  Dan komt het vast goed. Succes!

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA