Tijdens een telefoongesprek vandaag met één van onze PA’s werd ik opmerkzaam gemaakt op een onderzoek van eind vorig jaar waarin bepleit wordt juist overgekwalificeerde medewerkers aan te nemen of in te huren.

Aangezien zowel Gwen Coomans, de betreffende PA, alsook vele andere van onze PA’s nogal eens tegen deze denkwijze aanlopen, volgt hieronder meer informatie om u van het gelijk van deze stelling te overtuigen.

Denkfout

Onderzoek eind vorig jaar heeft aangetoond dat het aannemen van of inhuren van overgekwalificeerde kandidaten juist heel gunstig is voor organisaties.

Dit lijkt tegenstrijdig, omdat er gedacht wordt dat overgekwalificeerde werknemers en/of ingehuurde medewerkers zich snel gaan vervelen en daarom snel de organisatie en dus ook de job verlaten. Dit blijkt een hardnekkige denkfout.

De voordelen in het kort:

Overgekwalificeerde kandidaten weten het van zichzelf zonder arrogant te (hoeven) zijn. Dat betekent dat zij niet bang zijn om hun baan te verliezen. De organisatie ziet namelijk direct wel dat zij minder inwerktijd nodig hebben en direct beginnen zaken aan te pakken, waaronder het wegwerken van achterstanden.

Overgekwalificeerde kandidaten trekken vele werkzaamheden naar zich toe. Zij gaan zich niet vervelen, want daar zorgen zij zelf wel voor.

Overgekwalificeerde kandidaten vinden het bovendien fijn om hun kennis te delen met anderen en hen zelfs te coachen waar en wanneer (of indien) nodig.

Niet geringe kans dat de overgekwalificeerde kandidaat nog wel in zijn of haar eentje aan verschillende zaken en/of projecten werkt waarvoor u voordien twee medewerkers inzette! Dit is voor ons niet de eerste keer dat wij dat hebben zien gebeuren!

Dit alles komt een organisatie dus alleen maar ten goede.

Bent u (nog niet) overtuigd?

Of u wel of niet overtuigd bent; hieronder treft u het betreffende artikel/onderzoek aan: Onderzoek

Proef op de som?

Wij assisteren u graag! PA Online heeft héél veel zeer ervaren Personal Assistants, Office Managers, Directiesecretaresses en Juridisch Secretaresses in het bestand die héél graag willen werken.

Misschien vindt u hen in eerste instantie ‘overgekwalificeerd’. Zo ja, lees het voorgaande dan nog eens en doe er vooral uw voordeel mee!

Graag tot mails, spreeks, ziens!

    Uw naam (verplicht) / Your name (required)

    Uw email (verplicht) / Your e-mail (required)

    Onderwerp / Subject

    Uw bericht / Your message

    Conform EU wetgeving omtrent de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) moeten wij u vragen akkoord te gaan met opslag van uw gegevens waar wij zeer zorgvuldig mee omgaan. Uw gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden en/of andere media uitingen.