MKB en het schrijven van vacatureteksten

PA Online's Office Manager, the allround support in your office

MKB en het schrijven van vacatureteksten

Vandaag las ik een artikel over het feit dat het MKB moeite heeft met het vinden van goed personeel, waarbij het begint met het schrijven van goede vacatureteksten.

Standaard vacatureteksten

Wat ons altijd opvalt aan vacatureteksten: zij zijn veelal standaard. Veel organisaties hebben de werkzaamheden van functies beschreven en houden zich vast aan die profielen. Echter, vaak zijn functies inmiddels veranderd doordat de huidige medewerker werk naar zich toe heeft getrokken. Desalniettemin blijft het profiel gelijk. Zonde!

Zoekt u een standaard medewerker of de beste kandidaat?

U zoekt toch ook niet naar een ‘standaard-medewerker’? Nee, u wilt de beste kandidaat!
Dan dient het profiel dat ook te omschrijven.

U wilt opvallen in uw vacaturetekst en u wilt dat de juiste kandidaten daarop reageren, toch? Zorgt u er dan voor dat het profiel aantrekkelijk is voor uw doelgroep. Heeft u een bedrijf? Gebruikt u dan een wat lossere schrijfstijl, professioneel maar wervend. Een wervende tekst werkt veel beter dan ‘ambtelijke taal’ (excuus, excuus aan onze ambtenaren). Echter, als u een profit organisatie hebt, spreekt u in uw organisatie ook niet in ambtelijke taal, toch?
Zijn er specifieke werkzaamheden die u van de kandidaat verwacht of wensen en eisen waaraan de kandidaat dient te voldoen? Meld dat dan ook in het profiel. Bijvoorbeeld: Als u een zeer ervaren PA zoekt die uw bezoek als een echte gastvrouw verwelkomt, dan geeft u dat aan ook in het profiel. Waarom niet?
Als u een Team Assistant zoekt, vermeld dan ook dat hij/zij gaat werken voor een team van … Managers. Dan vindt er in ieder geval al een eerste schifting plaats zonder dat u daar iets aan hoeft te doen; er wordt veel gerichter gesolliciteerd.

PA Online wenst u van harte veel succes met uw business en het schrijven van vacatureteksten. En wilt u het toch niet zelf doen? Wilt u onze hulp? Neemt u dan s.v.p. contact met ons op.

PA Online assisteert u graag!