Maken we ons niet een beetje te afhankelijk van techniek?

PMO @ PA Online

Maken we ons niet een beetje te afhankelijk van techniek?

Deze week waren computeraanvallen door ‘ransomware’ weer groot in het nieuws, net nadat het een maand geleden ook al het geval was. Over de hele wereld ondervinden veel organisaties en hun toeleveranciers en klanten grote schade.
In het nieuws werd getoond dat in de haven van Rotterdam grote containerschepen niet gelost kunnen worden, terwijl andere schepen beladen met nota bene tot 20.000 containers (!) alweer in aantocht zijn. Men probeert handmatig te lossen en de administratie te verzorgen….

De meest recente updates

Een dergelijke gijzeling zou te voorkomen zijn door altijd de meest recente updates in je netwerk te hebben. Dat op zich moge duidelijk zijn.
Echter, net als in de medische wetenschap wordt pas een geneesmiddel ontwikkeld als er een (nieuwe) ziekte ontstaan is. 100% Preventie is helaas onmogelijk. Dat geldt dus ook hier.

Hoe lossen we dit op?

Hoewel wij bij PA Online veel zaken digitaal regelen, en zeer geïnteresseerd zijn in techniek, software etc., hebben wij administratie TEVENS in hard copy. Een extra back up op een separate locatie kan ook een (deel)oplossing zijn.

Terug naar vroeger?

Nee, dat is niet nodig. Echter, ons inziens is het wel verstandig om zowel een digitaal archief als een papieren archief aan te houden. Dat zou niet meer nodig moeten zijn, maar ja… inmiddels worden we wel al een paar keer met de neus op de feiten gedrukt!

En wie kan u daarbij helpen?

Wie hebben administratieve kennis, weten zaken terug te vinden, te structureren, begrijpen archieven en bijten zich vast in dit soort lastige administratieve situaties?

Onze Personal Assistants en Secretaresses natuurlijk!