Machine learning

Machine learning

If you think it's expensive to hire a professional....

AI, geen amateur, maar…

Er valt nog wel wat te leren, vrees ik

Ik schrijf wel vaker over AI (artificial intelligence). Het is ‘hot’ en kan ons in veel opzichten helpen en faciliteren. Vooral o.a. Google is hier ‘heer en meester’ in. Op al onze zoekopdrachten krijgen wij steeds betere resultaten door machine learning.

Ook andere zoekmachines worden steeds slimmer. Ook die van LinkedIn. Het werkt over het algemeen perfect. Ik wilde even een test doen door vacature ‘PA’ bij ‘jobs’ aan te geven om te zien welke resultaten daar nou uit komen. Daar valt nog wel wat te leren, zag ik.

Mijn profiel stond bij nogal wat rollen aangegeven als passend, d.w.z. ook bij o.a. assistent pannenlegger (dakdekker dus), assistent groenvoorziener, assistent gevelbehandelaar, assistent mengmeester betoncentrale, assistent steigerbouwer en sterilisatie assistent, etc. etc.. Ik zou mijzelf niet aannemen als pannenlegger of als gevelbehandelaar etc., maar als sterilisatie assistent, weliswaar bij een tandartsenpraktijk… Ik begrijp dat het door het woord ‘assistant’ of ‘assistent’ komt, maar toch. 😉

Tja, en in dat opzicht kom ik toch altijd weer terecht bij de persoonlijke benadering die zo belangrijk is, de PT (personal touch).

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA