Leeftijdsdiscriminatie; is dat wel zo?

Leeftijdsdiscriminatie

Zoals bekend, is PA Online gespecialiseerd in de werving, selectie en detachering van voornamelijk zeer ervaren meertalige Personal Assistants en Top Secretaresses. Veelal betekent dit de bemiddeling van 40- en 50-plussers.

Zeer ervaren of young professional

Een enkele keer komt het voor dat wij een aanvraag van een bedrijf ontvangen dat een goede Secretaresse zoekt, waarbij het bedrijf in kwestie een jonger iemand de kans wil geven en de balans in leeftijd op de werkvloer wenst te bewaren. Kortom, de gezochte kandidaat of kandidate dient een zo genaamde young professional te zijn.

Opstellen vacatureprofiel

Soms is er al een profiel, en soms ook niet. Dan maken wij die op aan de hand van de door de opdrachtgever genoemde wensen en eisen.

Wanneer het bovenstaande ook tot de wensen behoort, maken wij het profiel zo netjes en daarmee zo min mogelijk discriminerend op. Desalniettemin ontkomen wij er niet aan het maximaal aantal jaren werkervaring te vermelden en ‘young professional’ of woorden van die strekking.

Echter, dat wordt niet altijd door iedereen zo opgevat of gelezen.

In een huidige vacature wordt daarom in de tekst ‘young professional’ een aantal keren vermeld alsook een maximaal aantal jaren werkervaring van bijvoorbeeld 5 tot 8 jaar.

Wij weten dat sommige zéér ervaren Secretaresses en/of Personal Assistants met 20 tot zelfs 40 jaar werkervaring het toch proberen. Op zich geen probleem voor ons; wij begrijpen dat men dat toch probeert. Temeer daar het vaak hele leuke banen betreft.

Echter, het resultaat is nadien helaas dat ons geen andere keuze blijft dan het zenden van een afschrijving, aangezien het C.V. van de betreffende persoon en het profiel dus niet overeenkomt.

Nadien gebeurt het soms dat wij een mail terug ontvangen omtrent leeftijdsdiscriminatie.

Leeftijdsdiscriminatie: Is dat terecht?

Vorig jaar of het jaar ervoor is dit een groot item geweest in het nieuws; volgens het nieuws maakten uitzendbureaus zich schuldig aan discriminatie op verzoek van bedrijven.

Mogen wij jullie mening ontvangen? Wij zijn heel benieuwd naar jullie mening. Wie wil hierop reageren? Wie vindt dit (leeftijds)discriminatie? Wie is van mening dat diversiteit en daarmee ook een leeftijdsbalans binnen bedrijven heel belangrijk is?

Als jouw antwoord ‘ja’ is, discrimineren wij als PA Online dan ook met onze specialisatie van voornamelijk zeer ervaren meertalige Personal Assistants, dus vooral 40- en 50-plussers?

Graag ontvangen wij jullie reacties via de Secretaressepool groep op LinkedIn. Dank jullie wel alvast voor jullie reacties hierop!