Enige tijd geleden volgde ik een workshop waarbij de boodschap was dat ‘er altijd wat te verlangen valt’.

Wat wil je bereiken? Kom uit je comfort zone!

De participanten werd gevraagd wat men eigenlijk nog zo graag wilde en/of wilde bereiken. Oftewel, niet langer over nadenken, maar zorgen dat je wens vervuld wordt.

Ik ben eenzelfde mening toegedaan. Als je het zelf niet doet, doet een ander het niet voor je. Kortom, kom uit je comfort zone!

Wel of niet luisteren naar dat stemmetje in je hoofd?

Er is altijd wel een stemmetje in je hoofd dat zegt: “Zou je dat nou wel doen? Is het niet verstandiger om…”

Wat als Bill Gates naar dat stemmetje had geluisterd, of Steve Jobs? Of Obama? En zelfs, wat als ik zelf naar dat stemmetje had geluisterd? Dan had ik nooit gewerkt op cruiseschepen, hetgeen ik van kleins af aan wilde doen, en was ik nooit international Personal Assistant geworden en uiteindelijk mijn eigen bemiddelingsbureau voor PA’s gestart.

Tegen de stroom in en doorzettingsvermogen

Natuurlijk gaat het niet allemaal van een leien dakje. Het komt niet aanwaaien. Je moet je wens, je droom, zelf voor elkaar zien te krijgen. Ondanks tegenslagen en ‘tegenwind’ zul je door moeten gaan en niet opgeven. Dat betekent karakter, geduld, een winnaarmentaliteit en doorzettingsvermogen en rekening houden met het stemmetje in je hoofd als waarschuwende maar niet als doorslaggevende factor.

Mijn boodschap is daarom

Doe alsjeblieft datgene wat je graag doet. Gebruik je talenten en je gezond verstand, maar durf ook bij wijze van spreken in het diepe te springen. Als het niet lukt, dan heb je het in ieder geval geprobeerd en hoef je later niet te zeggen ‘had ik maar…’

En als het wel lukt: dan is het pas écht kicken!