Kleren maken de man, en vrouw

Directiesecretaresse bij PA Online

ze nemen me maar zoals ik ben

organisatiecultuur

Een vraag op LinkedIn deed mij weer denken aan een opmerking die wij soms te horen krijgen: “Ze nemen me maar zoals ik ben”.

Ik begrijp dat je op een bepaald moment in het leven geleerd hebt dat je je niet voor ieders karretje laat spannen. Echter, als je een functie als Personal Assistant hebt of op zoek bent naar een nieuwe, dan is je zakelijke, zo je wilt, professionele verschijning toch echt een ‘must’.

Je wilt een functie op hoog niveau, dus als Personal Assistant werken voor bijvoorbeeld een CEO, CFO, of Raad van Bestuur, dan ben je ook het visitekaartje namens je Directeur en de organisatie. Daar hoort dus ook de betreffende kleding en een verzorgd uiterlijk bij.

Natuurlijk zijn er verschillende culturen binnen de verschillende organisaties. Bij de ene organisatie heerst een (mantel)pakken-cultuur, bij een andere is dat (juist) niet het geval. Echter, in alle gevallen is een verzorgd en professioneel voorkomen wel belangrijk. Zeg nou zelf; wie bekijk je graag nog een keer, een goed verzorgd persoon of een sloeber?

Tja, het is nou eenmaal zo. We reageren er allemaal op.
Kleren maken de man, en vrouw!

P.S.:
Voordat ik weer een lading ‘je discrimineert’ over me heen krijg, alvast deze opmerking c.q. bevestiging. Ja, wij discrimineren. Wij bemiddelen namelijk vooral zéér ervaren PA’s, oftewel veelal 40+/50+ en soms zelfs 60+ op hoog niveau.

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA