IEDEREEN zou eens één of een paar weken ondernemer moeten zijn

Er verandert zo veel momenteel, zeker ook in technologisch opzicht. Dat dat niet altijd ‘bij te houden’ is in wetten en aanpassingen daarop, begrijpen wij. Echter, het zou ons inziens wel helpen als er meer onderling begrip voor het ondernemerschap komt.

Ondernemer zijn

Nederland is een handelsnatie. Dat zijn wij al eeuwen en willen dat ook graag zo houden. Aan de ene kant wordt dit door ‘Den Haag’ heel erg gestimuleerd, aan de andere kant wordt het ondernemers steeds moeilijker gemaakt om te ondernemen.

Hoe?

Bijvoorbeeld is de Wet Werk en Zekerheid ons inziens een wet gebaseerd op vroeger tijden. Vorige week nog meldde de heer Hans Biesheuvel van ONL (Ondernemend Nederland) bij RTL Z dat het momenteel de slechtste tijd ooit is om personeel aan te nemen. Terwijl het terugdringen van werkeloosheid ‘top priority’ zou zijn. Dat is toch erg jammer.

Ondernemers zijn er in vele ‘soorten en maten’. Van MKB tot grootbedrijf alsook de ZZP’er. Sinds een aantal jaren zijn er zo’n 800.000 ZZP’ers, zelfstandige ondernemers dus. Velen hebben hier heel bewust voor gekozen, anderen voel(d)en zich hiertoe genoodzaakt na ontslag. Het overgrote deel van bewust gekozen ZZP’er geniet van de ‘vrijheid’, het zelf acquireren, beslissen omtrent opdrachten en (ondernemers)risico’s nemen. Zoals het een ondernemer betaamt.

En dat begrijpen wij heel goed. En hoewel het soms lastig kan zijn, is er wat ons betreft niets mooiers dan ondernemer zijn!

Andere ‘mindset’ en dus meer onderling begrip

Omdat wij ondernemer zijn zo mooi vinden, maar ook zeker om meer begrip en een andere ‘mindset’ te creëren wat ondernemen nou werkelijk betekent, zijn wij van mening dat IEDEREEN in Nederland, onze politici incluis, eens één of meer weken ondernemer zou moeten zijn.

Oftewel, zelf acquireren, zelf zorgen voor business zodat er gefactureerd kan worden waarna DAN PAS geld op de bankrekening komt om je salaris te kunnen betalen – daarbij kennis nemend van en rekening houdend met allerhande verzekeringen, belastingafdracht(en) en soms tegenstrijdige wetten. Eye opener!

Niet iedereen hoeft ondernemer te worden natuurlijk. Het gaat ons om meer wederzijds begrip en een nog betere samenwerking. Mooi toch?