Het (non)sociale aspect van corona

PA Online PA with laptop and phone

Bizarre tijd

Hang naar normaal en sociaal

In deze bizarre tijd wordt er nog zo veel mogelijk vanuit huis gewerkt. Dat wil zeggen, als je beroep het toelaat.

Eindelijk is de lang verwachte versoepeling enigszins begonnen. We snakken echter allemaal naar de dynamiek van hard werken en het sociale aspect van werken. Weer samenwerken, lachen en soms ook huilen met collega’s. Projecten opzetten. Nieuwe dingen oppakken en creatieve en zelfs innovatieve oplossingen bedenken. En niet te vergeten weer gewoon boodschappen te doen, een drankje drinken op een terras, uit eten en op bezoek bij onze naasten in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Als wij al zo snakken naar dat sociale element, dan moet dat met een veelvoud gelden voor de patiënten en cliënten in de ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Ach, wat is het toch vreselijk voor al die mensen die vanwege corona als het ware opgesloten zitten en waar behalve de verzorging geen familie, vriend of vriendin op bezoek mag. Hoe eenzaam kan het zijn?

Hoezeer we allemaal begrijpen dat we het virus alleen zo veel mogelijk een halt kunnen toeroepen als wij ons houden aan afstand, vraag ik mij af of sommige opgelegde maatregelen niet een omgekeerd effect hebben, eenzaamheid dus. En dan wil ik het nog niet eens hebben over uitgestelde andere medische zorg en de economie.

Laten we ons best doen ons die laatste paar weken voor de ‘volgende versoepeling’ zo goed mogelijk te houden aan de afstand. Zodat de eenzame medemens in de eerdergenoemde huizen weer bezoek kunnen krijgen, anderen de medische zorg waar ook zij recht op hebben en wij allemaal ook weer een stukje normaler ons leven kunnen leiden met onze families, vrienden en collega’s en daarmee de economie ook weer een boost kunnen geven.

Last but not least: blijf gezond!

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA