Flexibele schil ook in 2021 belangrijk

Wendbaarheid 

De ene deur gaat dicht…

Dit bizarre jaar heeft ons geleerd hoe belangrijk een flexibele schil is voor een organisatie. De politiek stuurt vooral op zo veel mogelijk vaste dienstverbanden. Dit gun ik ieder die dit wil van harte. Het is echter niet altijd mogelijk.

De wendbaarheid van organisaties, veelal door de flexibele schil, zorgt voor overlevingskansen van de organisaties in jaren van crisis. Natuurlijk is dat niet de enige reden. Dit heeft tevens te maken met het kunnen meebewegen, creatief en oplossingsgericht omgaan met de veranderende omstandigheden, een gedegen HR management en ondernemerschap.

Als ik dit jaar als voorbeeld neem, is het duidelijk dat helaas veel mensen hun (tijdelijke) werk verloren vanwege al dan niet intelligente lockdowns. Bijzonder vervelend en voor velen erg verdrietig. Desalniettemin zijn er in de afgelopen maanden gelukkig al weer behoorlijk wat mensen aan het werk gegaan, zowel tijdelijk als zelfs in vaste dienst.
Nota bene hebben verschillende ondernemers o.a. uit de reisbranche tijdelijk werk gezocht en gevonden om hun bedrijf volgend jaar weer te kunnen ‘herstarten’. Respect!

Organisaties en werknemers dienen flexibel te zijn. Mee te bewegen dus. Go with the flow…
Soms makkelijker gezegd dan gedaan. Dat weet ik. Ik weet echter wel: de ene deur gaat dicht, een andere gaat open.

Een goede jaarwisseling, gezondheid, succes en werkplezier in 2021 gewenst!

Franziska Szabó

Franziska Szabó

Directeur / Consultant van PA ONLINE, recruitment van ervaren meertalige PA's, en zelf voormalig international PA