Ervaringsdeskundigen

PA's van PA Online

Ervaringsdeskundigen

In de afgelopen maanden hebben Marieke en ik organisaties gesproken die échte adviezen wilden. Oftewel, niet alleen ‘wij hebben vervanging van onze vertrekkende Secretaresse nodig’, maar ‘wat kunnen jullie ons adviseren m.b.t. herstructurering en onze nieuwe Personal Assistant?’

Advies van ervaringsdeskundigen

En dát is nou precies wat wij willen!
Zoals inmiddels wel bekend, zijn Marieke en ik zelf international Personal Assistants geweest. Wij kennen het secretaressevak dus ‘inside and out’. Bovendien spreken wij onze kandidaten intensief (zo’n 1,5 a 2 uur), waarop wij vaak genoeg opmerkingen van de betreffende kandidaten krijgen als “J… wat een vragen! Dat gaat een stuk verder dan ik gewend ben.”
Precies! Dat is onze toegevoegde waarde. Tenslotte is het anders niet nodig om een bureau in te schakelen, nietwaar? U wilt toch waar voor uw geld?

Waaruit blijkt die ervaringsdeskundigheid?

Hoewel dat wat lastig is om zelf uit te leggen, ga ik het toch proberen. Wij hebben vaak aan een half woord genoeg. Hoe vaak komt het voor dat een CEO zelf belt en vraagt om een PA. Het heeft dan over het algemeen geen nut om een functiebeschrijving te vragen. Wij krijgen een paar woorden als ‘ondersteuning, agendabeheer, telefoon en mail’ op en daar moeten we het mee doen.
Juist omdat wij zelf werkervaring bij verschillende bedrijven, hun administraties en relaties hebben, weten wij dat een dag als PA véél meer inhoudt. Dat dit veelal neerkomt op

­Assisteren
­Organiseren
­Faciliteren
­Prioriteren
­Anticiperen
­Signaleren
­Analyseren
­Reageren.

Welke functiebeschrijving het ook betreft, het doel van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van een PA zijn de hierboven vermelde (werk)woorden. De tekst in een functiebeschrijving, als deze al voorhanden is, is de operationele kant van de functie.

Wij bij PA Online hebben nog wel eens het gevoel dat dat niet voldoende gerealiseerd wordt.

Oftewel, wilt u een Secretaresse die u een letterlijke stapel werk geeft om uit te voeren, of wilt u een PA als sparring partner, met u mee denkt en zelf(s) vooruit denkt en in de tussentijd ook uw administratie verzorgt?

Uw keuze. U weet ons te vinden…

Hartelijke groet,
Ook namens Marieke

Franziska