Elke dag Secretaressedag!

Dat is wat ik dacht toen ik ’s avonds een berichtje las van één van de door ons bemiddelde Secretaresses: Lees het berichtje hieronder en oordeel zelf (*).

Waardering

“Ik wilde je even laten weten hoe het mij de afgelopen week is vergaan.
Rob haalt elke week bloemen op de markt. Sinds hij weet dat ik van Ranonkels houd, heb ik elke dag een klein vaasje met en paar Ranonkeltjes naast de telefoon staan. Hij weet dat ik van lezen houd. Als hij boeken “over” heeft waarvan hij denkt dat ik ze mooi vind, geeft hij ze aan mij om mee naar huis te nemen. Gisteren kreeg ik een gebakje met een leuk briefje. Vandaag was ik mijn brood vergeten en deelde zijn vrouw haar salade geitenkaas (gemaakt door oma) met mij. Gevolgd door een schaaltje bonbons. Moet ik nog doorgaan?
Elke dag krijg ik complimenten. Ik word er bijna verlegen van, en soms een beetje emotioneel. In mijn vorige baan was ik een inwisselbaar poppetje Jarenlang geen compliment gehad.
Ik heb me nog niet vaak zo gewaardeerd gevoeld. Word er helemaal blij van. En ja, daar ga je ook extra je best van doen. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.”

Hartverwarmend

Ik moet je zeggen dat toen ik het bericht las, ik ook helemaal blij werd. Ik heb hier maar één woord voor: hartverwarmend!
Ik heb haar twee Directeuren een berichtje gestuurd en hen bedankt voor hun bijzonder aardige en zorgzame omgang met het personeel. Het woord ‘hartverwarmend’ heb ik ook daarin herhaald.

Schouderklopjes

Natuurlijk is het niet nodig om iedere dag schouderklopjes te geven. Misschien zou je het zelfs niet altijd meer vertrouwen. Maar we zijn nou eenmaal allemaal mens, en mensen houden van een schouderklopje of een complimentje, al zijn wij in Nederland niet altijd gewend om ‘dank je’ te zeggen na het ontvangen van de laatste.

Complimenten aannemen

Nog even terugkomend op het ontvangen van een complimentje.
Jaren geleden heeft nota bene een Amerikaanse image consultant tijdens een cursus gemeld dat wij Nederlanders niet goed zijn in het ontvangen van een compliment. Daar moesten wij even over nadenken. Wij konden echter niet anders dan haar gelijk geven. Amerikanen zeggen ‘thank you’ na een compliment te hebben gekregen, bij voorbeeld over die mooie jurk die je draagt. Wij Nederlanders hebben de neiging om te zeggen: “O, die jurk heb ik al jaren, hoor.”
Volgende keer dus “dank je wel” zeggen. Neem het compliment maar aan. Voel je je goed door!

Ik dwaal af….

Elke dag Secretaressedag dus.

Drie blije partijen

Wat is hiervan de clue? Blije partijen!
Hieruit blijkt dat onze opdrachtgever blij is met hun nieuwe Secretaresse, de betreffende Secretaresse bijzonder blij is met haar baan en wij, wij zijn zó blij met weer een geslaagde match!

Wat een mooi vak is dit toch!

 

* Naam gefingeerd vanwege anonimiteit.