En toch weer het c.v…..

Beste allemaal,

Ik weet dat ik in herhaling val, maar blijkbaar moet dat ook.

Vandaag had ik (weer) een discussie met een mogelijke kandidaat die zijn c.v. heeft aangepast met een loopbaanadviseur.

Verschillende visies m.b.t. het c.v.

Het spijt mij voor de loopbaanadviseur(s), en ja ik ben van mening dat wij allen inmiddels zó ongeduldig zijn geworden dat wij geen ‘hele verhalen’ meer willen lezen. Echter… de truc is wél om IN het c.v. te vermelden wat de TAKEN, VERANTWOORDELIJKHEDEN en vooral ook de BEHAALDE RESULTATEN geweest zijn van de, laten we zeggen, eigenaar van het c.v.!

Ik vind dat vooral de behaalde resultaten nogal eens vergeten worden. En laat DAT nou juist hetgeen zijn wat een organisatie interesseert! Ja, ik val in herhaling. Het is alleen blijkbaar weer nodig.

Als je op zoek bent naar werk

Do yourself a favour, en zorg voor een uitgebreid c.v. met taken, verantwoordelijkheden en behaalde resultaten per werkgever, of als je c.v. ECHT te lang wordt, separaat de taken en verantwoordelijkheden en de EXTRA RELEVANTE INFORMATIE, ofwel behaalde resultaten, per periode/werkgever. DAT is wat een organisatie wil weten. De basale werkzaamheden van een functie gelooft men wel.

Je c.v. moet informatief en prettig leesbaar zijn!

Stand out in the crowd

Tenslotte is het laatste wat je wilt dat je c.v. een ‘dertien in een dozijn-c.v.’ is en dus direct in het ronde archief belandt…