In het vervolg op onze blog ‘Behind every great CEO there is a great PA !’ even de vraag omtrent de (zelf)kennis van de Directeur en als voorbeeld een situatie van een aantal jaren geleden:

Hoe ziet de Directeur zichzelf?

Veel Directeuren en Managers hebben inmiddels een lange werkervaring en zijn dus wat ouder. Een wat oudere en dus zeer ervaren, maar wel heel verzorgde !, Personal Assistant vinden zij dan vaak prettiger om mee te werken. Die PA heeft inmiddels zelf een lange zakelijke werkervaring en op hoog niveau en ook inmiddels een behoorlijke levenservaring. Dat is op hoog niveau juist heel erg gunstig.

Beide partijen begrijpen elkaar veel beter en hebben vaak maar een half woord nodig.

De Directeur die dat beseft, heeft een voorsprong. Jawel, op zichzelf! De taak waarvoor hij (zij) is aangenomen of ingehuurd, wordt vergemakkelijkt door de tweezijdige ervaring.

En dan het verhaal van één van onze klanten, een toen zeer jonge Directeur die héél goed begreep dat het aannemen van  een wat oudere en dus zeer ervaren Personal Assistant het beste was voor hem en zijn bedrijf. Hij was niet bang ‘ondergesneeuwd’ te worden door zo’n ervaren dame. Over zelfkennis en verstandig zaken doen gesproken. Zie hier:

Personal Assistant moet stevig in haar schoenen staan

Ruim zes jaar geleden vroeg een nogal jonge Directeur een Personal Assistant bij ons aan. Hij meldde een ‘best wel lastige Manager’ te zijn en zei letterlijk: “De PA moet bij mij stevig in haar schoenen staan.” Waarop ik antwoordde: “Deze dame is wat ouder, heeft een hele lange en brede werkervaring en dus, bij deze dame moet u stevig in uw schoenen staan.” Hij lachte en wilde de betreffende Personal Assistant uitnodigen van een interview.

Wij hebben hem een groot compliment gegeven omtrent zijn zelfkennis en het feit dat hij het aandurfde iemand aan te nemen die een stuk ouder was (is) dan hij zelf en daar de juiste samenwerking in zag.

Resultaat: CEO en PA werken nog steeds lang en gelukkig samen!