A trip down Memory Lane…

PA via PA Online

A trip down Memory Lane…

PA Online bestaat alweer 17 jaar deze maand!

17 jaar…

Natuurlijk weet ik het al jaren dat PA Online al zo lang aan de Nederlandse weg timmert. Maar het is zo snel gegaan! Soms kan ik het zelf niet eens geloven.
En dan… op dagen als gisteren en vandaag komen er via LinkedIn felicitaties met het 17-jarig bestaan van PA Online! Felicitaties van ‘onze meiden’ en van mensen die ik lange tijd niet meer gesproken heb. Helemaal leuk! Dank allemaal!
Dat is toch ook het mooie van LinkedIn. Al spreek je elkaar niet regelmatig, toch houd je contact.

OK, even terug in de tijd dan

Eind 2000 was ik nog international Personal Assistant voor Metromedia Fiber Network, een US company die, net als vele anderen, voor de bekabeling in de grond zorgde zodat wij sneller internet zouden krijgen. Je weet wel, die ‘goeie ouwe tijd’. Er komt nu zoiets naar boven als: “Herinnert u zich deze nog? Nog? Nog? Nog?”

Het hoofdkantoor werd verplaatst van Amsterdam naar Londen, zodat mijn baan kwam te vervallen. Logisch gevolg.
Omdat ik van mening was het plafond in mijn vak bereikt te hebben en een dergelijke geweldige baan niet meer (snel) voorbij zou komen, besloot ik direct PA Online op te richten. Ik liet de domeinnaam vastleggen met de verschillende extensies en ging naar de Kamer van Koophandel voor de verdere registratie. Dit alles in een halve dag!

En nu, 17 jaar later schrijf ik deze blog ‘a trip down Memory Lane’.

De ene deur dicht…

Heb ik spijt? Nee, absoluut niet!
Gaat er een deur dicht? Dan gaat er ongetwijfeld een andere deur open. Alleen moet je die kans wel grijpen. Iemand anders doet het niet voor je.

Marieke

Dat van de ene deur dicht, dat gold ook voor Marieke. Marieke stond op een gegeven moment op een soort T-splitsing; ga ik rechtsaf of linksaf. Midden in de crisis stelde ik voor haar eigen bedrijf onder de paraplu van PA Online te starten. Marieke dacht er zo’n 5 minuten over na en tekende!
En Marieke is inmiddels ook alweer in haar 7e jaar bij PA Online. Zij runt haar eigen bedrijf met verve, heeft haar eigen geweldige klanten- en kandidatenbestand en ik kan niet anders zeggen dan héél erg blij met haar en voor haar te zijn!

Wat een heerlijkheid zoiets positiefs te kunnen schrijven. Daar geniet ik nou van. Helemaal leuk, helemaal fijn.

OP naar de volgende 17 !

Hartelijke groet,
Franziska