Er is al jaren sprake van een 24/7 economie. Kantoorpersoneel reageert ook vanuit huis op hun e-mail via mobiele telefoon en tablets.

Interne communicatie versus externe communicatie

Wat mij dan altijd weer verbaast is waarom klanten, nota bene, de meeste leveranciers niet ’s avonds of in het weekend kunnen bereiken. Vooral in deze lastige tijd is dat ons inziens juist een geweldige service. En eigenlijk… simpelweg service en klantgericht denken.

We zijn allemaal ergens klant en consument, nietwaar?

Het vreemde is mijns inziens dat bijvoorbeeld electriciteits- en kabelbedrijven wel ’s avonds en gedeeltelijk in het weekend te bereiken zijn. Bij supermarkten kun je al jaren tot een bepaalde tijd ’s avonds en in het weekend je boodschappen doen.

Echter, bedrijven die ’s avonds of in het weekend een dringende vraag aan hun accountant hebben, of een juridische vraag aan het advocatenkantoor, snel personeel vanaf de volgende dag nodig hebben, etc., zullen toch echt tot de volgende of (maan)dag moeten wachten.

Zijn er uitzonderingen?

Ja zeker. Sorry, ik weet dat ik ‘preek voor eigen parochie’, maar wij hebben al menige Directeur ’s avonds en in het weekend geassisteerd bij het vinden van zijn nieuwe Personal Assistant. Dit kwam de betreffende Directeuren namelijk veel beter uit.

Overdag moesten de Directeuren zich bezig houden met de waan van de dag, bij wijze van spreken, en buiten de kantooruren kon men even de tijd nemen om na te denken en te sparren over een oplossing van de interim dan wel vaste vervanging van hun eigen en/of voormalige Personal Assistant.

Die dienstverlening buiten kantooruren werd zeer op prijs gesteld.

Vakanties en (zomer)reces

Ik weet dat ik altijd een work-a-holic ben geweest en dat nog steeds ben. I wouldn’t have it any other way!

En natuurlijk heb ik ook vakantie gehad en vakantiedagen opgenomen. Echter, sinds mijn ondernemerschap is dat altijd maar van korte duur. Als er namelijk aanvragen zijn, dan is PA Online tenminste te bereiken en kan PA Online zorgen voor vervanging, zowel interim als vast.

Voor PA Online geen (zomer)reces.